Rdeči obroč

cena 24,00 eur
Nakup
Priporoči
Priporočljiv za uporabo pri otrocih od starosti 3 mesecev do 3 let.


Rdeči Fredov obroč je med vsemi obroči največji in ima največji vzgon in stabilnost. Zaradi tega nudi tisto podporo, ki jo otrok potrebuje pri prilagajanju na vodo in pri učenju pravilnega udarca z nogami. Relativno omejen prostor za gibanje z rokami v tej fazi je načrten, da se otrok najprej osredotoči na gibanje nog, kajti v tej fazi je gibanje z rokami manjšega pomena.

Oranžni obroč

cena 24,00 eur
Nakup
Priporoči
Priporočljiv za otroke stare od 2 do 6 let.


Oranžni Fredov obroč je srednje velikosti z zmanjšanim vzgonom in stabilnostjo. Na ta način je omogočena večja svoboda gibanja rok. Spodbuja se avtomatizacija udarca in koordinacija udarca z zavesljajem. Malček preplava več z žabjim gibanjem, spreminja smer plavanja, se obrača ter je samostojen in sproščen v vodi.

Rumeni obroč

cena 24,00 eur
Nakup
Priporoči
Priporočljiv za otroke stare od 4 do 8 let.


Rumeni Fredov obroč je najmanjši obroč z najmanjšim vzgonom in stabilnostjo ter najmanjšim volumnom, zato omogoša največjo svobodo gibanja. Na ta način otrok plava z lastno močjo in tehniko. Ko otrok plava daljšo razdaljo in spreminja smer z rumenim obročem, bo metodični postopek speljan naprej. Postopno zmanjšujemo volumen zraka v zunanjem delu obroča. Otrok nekaj časa v spremenjenih pogojih plava daljšo razdaljo in spreminja smer. Nato postopno spuščamo zrak v notranjem obroču.